top of page

Avocado kroketje

ingrediënten:


1 avocado 

1/2 limoen

Himalayazout*

Zwarte peper

Chilivlokken

1 stronk pijpajuin

1 teentje lookKokosolie*

1/2 tomaat

2 grote rode uien

2 eiwitten

1 eetlepel Leef & Eet Aminozuren Complex*


*verkrijgbaar bij je consulent



Bereiding:


Haal de avocado uit de pel, plet het vruchtvlees en kruid naar smaak met peper, zout en chilivlokken. Snij het vruchtvlees zonder de pitten van de tomaat in blokjes en de pijpajuin in kleine ringetjes. Meng die met het avocado mengsel. Voeg de uitgeperste limoen en de fijn gesneden look toe. Pel de ui en snij ringen van de ui van 1 cm dik. Gebruik alleen de buitenste laag ( 1 ring) van de ui en leg die ringen op een schaal. Vul het avocado mengsel ermee op en strijk die plat gelijk met de ui. Zet de uiringen voor min 4 uur in de diepvries. Draai de bevroren ringen eerst in het losgeklopte eiwit en daarna in een beetje Aminozuren Complex. Bak de ringen in kokosolie en je krijgt lekkere kroketjes!


Je kan 2 kroketjes als hapje eten, of de helft van deze hoeveelheden is 1 groentenportie.


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page