Ingrediënten: ( 2 pers )
340g Kelpnoodles*
olijfolie*
2 eieren
Witte azijn
2 avocado ‘s
170 ml Griekse yoghurt 0%
Citroenflesje*
1 teentje look
1 handvol verse peterselie
Zwarte peper
Himalaya zout *
Paprikapoeder( optioneel: verse citroenmelisse)
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Hak de peterselie fijn. Haal de pit uit de avocado en haal het vruchtvlees uit. Meng in een blender de Griekse yoghurt, avocado ‘s, look, peterselie en enkele druppels citroen tot een gladde saus . Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder. Spoel de kelpnoodles. Vul een kookpot ( om je eitjes te pocheren) met water en een goede scheut azijn (dit zorgt ervoor dat het eiwit beter stolt), breng aan de kook. Zet het vuur van je kookpot zachter en hou het water net onder het kookpunt. Breek 1 voor 1 voorzichtig ( de dooier moet volledige blijven) je eitjes in een koffietas. Laat nu je 2 eitjes ( apart) uit de koffietas glijden tegen de boord van je pot. Met een schuimspaan kan je het eiwit wat rond het eigeel “helpen”, pocheer 1 à 2 minuten. Haal het ei er voorzichtig uit met een schuimspaan en leg het op een handdoek. Verwarm ondertussen de olijfolie in een wokpan en roerbak de kelpnoedels voor een minuutje. Voeg de avocadosaus toe en meng alles goed. Warm alles samen op. Serveer met het gepocheerd eitje ( optioneel: wat blaadjes citroenmelisse )
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.
Comments