top of page

Kerststronk

Ingrediënten: ( 6 personen )


4 eieren200g

cottage cheese

500g ricotta ( max 20g vet en max 3g suiker)

vloeibare stevia 100%*

1 koffielepel wijnsteenbakpoeder

himalayazout

1 zakje vanillepoeder* ( alleen die van je consulent) cacaopoeder*

150g frambozen


Voor de gezonde confituur:

200g rood fruit

3 eetlepels chiazaad*

enkele druppels vloeibare stevia 100%*


Nodig: bakplaat bakpapier zeef


*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:


Maak eerst de confituur: ( best de dag of enkele dagen ervoor)Doe het fruit in een kookpot en laat deze opkoken tot ze goed warm zijn, voeg de chiazaadjes toe. Verwarm nog eens goed door en voeg dan enkele druppels stevia toe naar smaak.Giet de confituur in glazen bokaaltjes met deksel en zet in de koelkast. Je kan deze confituur tot 10 dagen bewaren in de koelkast.Wil je de confituur wat dikker? Voeg dan iets meer chiazaadjes toe.


De stronk:

Verwarm de oven voor op 150° Splits het eiwit van het geel en doe die elk in een kom. Voeg de bakpoeder bij het eiwit en klop die stevig op.  In de andere kom mix  je de eigelen met de cottage cheese, snuifje zout en enkele druppels stevia tot een geheel.Meng dan voorzichtig en niet te snel ( anders verlies je de luchtigheid) met een spatel de eiwitten bij het eigeel beslag tot je een egale massa hebt. Leg een vel bakpapier op de bakplaat ( je moet een groot rechthoekig vlak van ongeveer  1 à  2 cm dik bekomen ) en stort het ei beslag hierop, verdeel goed plat. Bak deze voor ongeveer 20 minuten.  ( afhankelijk van je oven, je kan best even prikken om te weten of die gaar is )Hou het in de gaten dat het niet te bruin en droog wordt zodat het nog zacht genoeg is om op te rollen.


Maak de vanille vulling:Meng de ricotta samen met de vanille poeder en enkele druppels stevia naar smaak met een mixer tot de ricotta een glad geheel is.

Neem de bakplaat uit de oven, en rol gelijk de koek op ( samen met het bakpapier ). Wacht hier niet mee tot hij afgekoeld is.Eenmaal hij afgekoeld is kun je de koek makkelijk van het bakpapier halen en eventueel de zijkanten recht snijden.Leg hem open, smeer die in met confituur, schep iets meer dan de helft  van het vanille/ricotta mengsel open en verdeel 2/3 van de frambozen erover.Rol hem nu op en bestrijk bovenaan en de zijkanten met de overige  vanille vulling. Trek er met een vork verticale strepen in  voor het boomeffect. Zeef de cacaopoeder boven de rol en leg nog enkele framboosjes bovenaan. 


Per persoon reken je 1 eiwitportie en 1/3 van je fruitportie3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page