Ingrediënten: ( 4 personen)
Voor de mousse:
2 eitjes
170ml griekse yoghurt 0%
200ml ricotta
2 koffielepels oploskoffie voor cappucino*
2 koffielepels speculaaskruiden*
vloeibare 100% stevia naar smaak*
Voor de crumble:
30g havervlokken*
30g hazelnoten*
1 eetlepel kokosolie* ( alleen extra vierge)
1 koffielepel hazelnootolie*
1/2 koffielepel vloeibare 100% stevia*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Maak de crumble:
Hak de hazelnoten en de havervlokken fijn, voeg de gesmolten kokosolie, de hazelnootolie en de stevia toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel dit mengsel op een ovenschaal ( leg die niet te dik) en laat de crumble 15 min bakken in de oven, of tot er een bruin korstje begint te vormen. De laatste 2 minuten kan je de grill aanzetten, blijf er wel bij want het gaat opeens snel. Laat afkoelen.
Maak de mousse:
Spits de eitjes en klopt het wit van het ei op, voeg de ricotta, de griekse yoghurt, de oploskoffie en de speculaaskruiden toe.
Voeg stevia naar smaak toe.
Verdeel de mousse in mooie glazen of kommetjes en zet minimum 2uur in de koelkast.
Werk net voor het serveren af met de crumble
In het recept gebruik je het eigeel niet, je hoeft die niet weg te gooien, je kan er een roereitje mee maken, doe er eventueel nog een extra eitje bij
Comments