top of page

wok met kalkoen en boekweitcouscous

Ingrediënten: (2 personen)


30g boekweit couscous*

1 koffielepel kippenbouillon*

260g kalkoenfilet 

100g paksoi

100g soja scheuten

100g romanesco

100g wortelen

herbamare

kokosolie*

olijfolie*


*verkrijgbaar bij je consulent



Bereiding:


Spoel de boekweitcouscous goed onder stromend water, verwarm 30g water samen met de kippenbouillon, als het water kookt voeg je de couscous toe, als het water terug kookt zet je het vuur af en laat de couscous 5 minuten wellen. 

Snij de paksoi in stukjes, de romanesco in roosjes en de wortel in staafjes.Snij de kalkoenfilet in blokjes, kruid ze met herbamare, bak ze halfgaar in kokosolie en haal ze uit de pan. Bak ze niet volledig gaar, anders zijn ze straks taai.Doe een goede scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de wortelen enkele minuten aan ( die hebben iets meer tijd nodig) Voeg daarna de romanesco, de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak ze samen met de wortelen tot ze beetgaar zijn. Kruid naar smaak met herbamare. Voeg nu de kalkoen en de boekweitcouscous toe, laat alles nog even samen doorwarmen.


Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groentenportie.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page